Cine vine la Gala Conservatorilor din Alba Iulia?
Europa, încotro? 24 februarie 2024, orele 15-20
Florentin Țuca. Licențiat în drept și Doctor Magna cum laude al Universității din București, Florentin Țuca este unul dintre fondatorii firmei Țuca, Zbârcea și Asociații, fiind implicat în numeroase procese de privatizare, asocieri în participaţiune, fuziuni şi achiziţii, precum şi în procese complexe de reorganizare şi restructurare de societăţi. Deţine o experienţă vastă în amendarea și îmbunătățirea cadrului legislativ, fiind implicat în elaborarea unor proiecte normative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar, noile coduri etc.). Este autor al volumelor de eseuri „Gâlceava cu juristul din mine” (Ed. Humanitas, 2014) și „Adevărul în căutare de minister” (Ed. Universul Juridic, 2021). În anul 2012, a fost desemnat „European Managing Partner of the Year”.
Cristian Barbosu. Teolog și pastor al bisericii Harvest din Arad. Absolvent al Moody Bible Institute (BA), Dallas Theological Seminary (ThM), Trinity International University (PhD). Soț și tată, el a scris până acum 13 cărți și a susținut sute de prelegeri la evenimente și conferințe naționale și internaționale. Este căsătorit cu Anne si împreuna au trei fete: Fiona, Tara și Ede, dar și o primă nepoțică: Ana Lumina. Pasiunea lui sunt cărțile, călătoriile și drumețiile montane.
Corneliu Berari. Licențiat în filosofie și științe politice, studii la Timișoara, Budapesta și Muenchen. Istoric al Antichității târzii. A redactat recent volumul monumental intitulat: „Abandonuri Imperiale. Retragerea aureliană în lumina retragerii heracliene: o contribuție la cercetarea istoriei primului mileniu al romanității orientale” (2023). În temeiul unei abordări metodologice inovatoare, cartea propune o schimbare de paradigmă în înțelegerea etnogenezei poporului român.
Claudiu T. Arieșan. Vorbitor de 12 limbi străine, profesorul Claudiu T. Arieșan este un clasicist cu preocupări moderne, fiind un activ membru al comunității academice din cadrul Universității de Vest Timișoara. A publicat: Hermeneutica umorului simpatetic. Repere pentru o comicologie românească (1999), Între surâs și rugăciune. Modele culturale din comicologia clasică și patristică (2004), Geneza comicului în cultura română (2010) – toate distinse cu Premii ale Uniunii Scriitorilor. Ca filolog clasic, a scris despre Cetatea literară a Romei. Întemeietorii (2005), a tradus din Lactantius, (Despre morțile persecutorilor și Despre pasărea Phoenix), Ieronim (Epistole) și Arnobius (Contra neamurilor păgâne), a publicat peste 50 de studii de specialitate și 120 de articole culturale. Ca om de televiziune, a realizat peste 250 de emisiuni cultural-religioase sub genericele „Spiritul vremii” și „Dialog spiritual” la TVR Timișoara, respectiv „Spirit și credință” și „Axios” pentru postul național TVR 3 cu începere din 2008, colaborând constant, prin recenzii de carte sau cronici de film, și cu postul de Radio Trinitas al Patriarhiei Române.
Mihail Neamțu. Scriitor. Dublu licențiat al Universității Babeş-Bolyai din Transilvania. Student Erasmus al Universității Ludwig Maximilians din Bavaria și Master of Arts al Universității din Durham. Doctor al Universității din Londra, King’s College. Stagii de cercetare în Statele Unite la Russell Kirk Center (Mecosta, Michigan) și Woodrow Wilson International Center for Scholars(Washington DC). Bursier la Colegiul Noua Europă, director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Am lansat o revistă la standarde internaționale: History of Communism in Europe. A New Journal in Comparative Politics. A contribuit la nașterea Institutului de Istorie a Religiilor (apărut în 2008, sub cupola Academiei Române). Între cărțile primite bine de public, aș menționa trei titluri best-seller: „Vârstele Iubirii" (2016), „Fenomenul Trump" (2017), „Eros, Logos & Agape" (2023). Este soț și tată. Trăiește în București.
Paula Seling. Formată-n spațiul binecuvântat al Maramureșului, Paula Seling a urcat România pe faimosul podium de la Eurovision, colaborând cu nume importante ale scenei internaționale: Al Bank, Chick Corea, Michael Bolton și mulți alții. Este o artistă iubită și apreciată între vocile talentate ale cântecului popular, soul & folk, atins de inspirație duhovnicească.
Florin Antonie. Pastor principal al Bisericii Baptiste Genesis din Londra, Florin Antonie este fondatorul Proiectului Genesis, un proiect care vizează formarea și implementarea mentalității biblice în generația contemporană. Florin Antonie este binecunoscut publicului internațional și din România prin prisma predicilor sale săptămânale și, totodată, datorită nenumăratelor publicații precum „Gândul zilei”, „Conversații despre sănătatea mintală” și altele. Este de asemenea cunoscut publicului larg datorită aparițiilor sale pe platforme online sau de televiziune precum Vocea Creștinilor, Credo TV etc. Începând din anul 2004 este căsătorit cu Daniela.
Robert Turcescu. Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români, realizator de emisiuni la radio și televiziune, Robert Turcescu este una dintre vocile cele mai puternice din mass-media autohtonă. Absolvent de jurnalism, Robert Turcescu a debutat în presă în 1993, la Curierul Național. A scris și la Ziua, Evenimentul Zilei, Dilema, Cotidianul. Talk-show-ul său, 100%, a fost premiat în 2004 drept cel mai bun talk-show din televiziune de către Asociația Profesioniștilor de Televiziune. A fost premiat și pentru cel mai bun talk-show de radio, „România în direct”, în 2006. În anul 2000 a debutat cu romanul „Dincolo”. A lansat și volume de publicistică, „Dans de Bragadiru” și „Fiare Vechi”, editate de Polirom. În 2012, a apărut la Editura Mașina de scris cartea „Bucureștiul – chinurile și facerea.” A fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020.
Maria Coman. Este solistă și cântăreață de muzică bisericească, dar și jurnalistă. Absolventă de filologie și jurnalism, Maria Coman a început să-şi valorifice calităţile vocale prin participarea timpurie la diverse concursuri muzicale unde a cântat muzică pop sau jazz. Pe lângă activitatea muzicală, Maria Coman a avut și o experiență profesională la Institutul Cultural Român din Viena. Maria cântă alături de grupul psaltic Thronos imne dedicate lui Hristos și sfinților săi.
Raul Cionca.Pastor al bisericii Metanoia din Timișoara, Raul Cionca este un sătmărean care a trecut prin vâltoarea vieții, ajungând la liman. Sportiv de performanță (campion european la arte marțiale), Raul Cionca și-a schimbat viața radical, dedicându-se lui Dumnezeu. A studiat dreptul și profesează ca avocat, având totodată responsabilități de manager într-o companie din vestul României. Soț și tată, Raul Cionca este un apologet al creștinismului redus la esență.
Vor fi în sală aproximativ 1000 de compatrioți a căror valoare umană și profesională va ridica nivelul interacțiunilor sociale. Nu vreți să ratați acest moment din istoria Clubului nostru. Și pentru că suntem prieteni, vă oferim 20% reducere (cupon: mihai) la biletele Patriot, VIP & President aici: https://mihailneamtu.eu/bilete-vip-gala-conservatorilor-alba-iulia/
Cererea este masivă și vă recomandăm să vă asigurați un loc cât mai curând!
Cu prețuire,
Estera Dalca (Președinte Asociația Marile Cărți)